- Mingii,-iii,-iiii,-iiiii – atunci când o mingie
(minge, pentru cine nu este la curent cu progresele din limba româna) este la plural dar vrem sa exprimăm mărimea exactă numeric a pluralului . In acest fel, pentru numerele pâna la zece, putem renunța la numeralul din fata substantivului ( ce este numeral si substantiv puteti afla cu Google search , poate si cu Bing search daca nu vă place sa mergeți cu turma pe net )
Exemplu: – Gelu are patru mingii (cum este acceptat larg acum) va fi scris :
– Gelu are mingiiii (adica patru) . El a scăpat una peste gard și acum are numai mingiii(adică trei)
Exercitiu : – Să se afle câte case are președintele Johannis , știind că numărul de case este același cu numărul de mingiiiiii cu care joacă tenis de câmp Simona Halep . (Am introdus-o pe Simona Halep în acest borș numai pentru a mă folosi de imaginea ei , ca tot românul fără obraz )
Dacă Academia Română va accepta această formă inovatoare a pluralului cuvântului minge (și nu văd de ce nu, dacă a acceptat mingie) , tehnica se poate extinde și la pluralurile obișnuite , comune
Exemplu :- Gigi Becali a fost condamnat la aniiii (patru) de închisoare , Dan Voiculescu la aniiiiiiiiii (zece) .Ei au comis infracțiuniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.(destul de multe)
Da, şi eu sunt Pentru (a se citi ”Nai” în referendumul gre/şit/cesc). i-urile trebuie să arate clar numărul. Chiar şi la ”fără număr”.
Tre,,sa scrii un dictionar,,,,,,pas cu pas