În secunda în care am citit pe site-ul Evz.ro titlul :
Şoc în showbiz: Un român a înnebunit-o pe Madonna.
degetul acela cu care faci semn șoferilor care nu-ți dau prioritate la trecerile de pieton din București mi-a zvâcnit nervos pe rotița mouse-ului, în timp ce arătătorul încerca disperat să dea cât mai repede click. Din fericire, transpirația rece care-mi cuprinsese palmele a făcut ca mâna să-mi alunece pe lângă, dându-mi câteva secunde de gândire. Fiind un singur gând, câteva secunde au fost mai mult decât suficiente. Gândul era ăsta: ” Dă, Doamne să nu fie Cătălin Botezatu ! Oricine, dar nu el. Dă, Doamne ! ” După cum se știe, foarte mulți români respectă profund performanțele cunoscutului om de fashion și televiziune în materie de sex și femei, dar nici unul nu le crede reale. În același timp am fost cuprins de un sentiment intens de mândrie națională, iată că încă un bărbat român scoate capul în lume. Îmi cer scuze pentru conotația nefericită, dar cititorii mai bătrâni de 30 de ani își amintesc vremea când puteai spune așa ceva și nimeni nu se gândea la nimic obscen. În fine, am mai tras aer în piept și am dat click.
Văd o poză cu o doamnă, care ar putea fi Madonna goală în pat și explicația : A fost dată pe spate de el. M-am gândit imediat că iar a comis un român ceva reprobabil, poftim, a dat-o pe spate fără voia ei, deși Madonna a părut totdeauna genul care dă ea pe spate, dar și-o fi găsit, în sfârșit, nașul . În momentul următor am blestemat soarta care mi-a dat darul citirii online văzând următorul titlu :
Multă vreme Madonna a ținut cele mai severe diete și își găsea cu greu un…bucătar!
Dă-l încolo de bucătar, de asta îi arde cititorului după ce tocmai a văzut o poză cu o vedetă goală ? A dat-o sau nu pe spate românul ? Asta contează. Citesc mai departe : „Iată că acum Sorin Bontea i-a intrat în grații. Obișnuită să mănânce numai alge, vegetale la abur și supă japoneză, solista a fost dată pe spate de cheful român”
Nereușind să-mi amintesc din prima cine e Sorin Bontea , dar știind ce e cheful, m-am gândit că i-a venit vreun chef Madonei, e cheful ei , face ce vrea, e majoră de mult . Dar cum dracu a dat-o cheful pe spate ? O fi băut prea mult și o fi căzut cu scaunul pe spate la sfârșitul chefului ? Mai departe a început să fie mai clar :
Bontea spune că i-a fost destul de ușor să gătească pe placul Madonnei, cu toate că este cunoscut faptul că diva pune mare preț pe tot ce bagă în gură, pentru a-și ascunde vârsta.
Aha, deci e „chef” , c-est a dire comme en francais – maestru bucătar.
Acum mi-am amintit brusc cine e Bontea, cel care nu e Scărlătescu, dar nici celălalt , că nici pe acela nu-mi aduc aminte cum îl cheamă. Cu Scărlătescu mă întâlnesc mereu la Selgros, la raionul de oale și scule de bucătărie, ne știm bine din poze. Deși e doar o poză lipită pe carton, fiind în mărime naturală, mereu mă aplec să nu-mi arunce cu vreo tigaie în cap.
Dar nu-mi era cunoscut faptul că diva Madonna pune mare preț pe tot ce bagă în gură . (Scuze, dar fraza asta era obscenă și acum 30 de ani ) . Ce nu pricep este cum o ajută pe Madonna (sau, mă rog, pe oricare altă femeie) să-și ascundă vârsta faptul că pune mare preț pe ce bagă în gură. Dacă din cearșaf i s-ar vedea numai gura, ca la bietele femei talibane, ar ajuta-o, însă în poză arată mai bine decât o mulțime de fetișcane care nu-și ascund nimic pe la Un show Capatos -de exemplu . Îmi cade un ochi pe începutul frazei următoare și cât pe ce să cad de pe scaun de admirație : „Totuși, i-a luat trei ore cunoscutului jurat de la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”– uau, trei ore … uau… trei ore …mamma mia, trei ore… „ca să-i pregătească masa. „. Cuum ? Ditamai chef-ului i-au trebuit trei ore să-i pregătească o masă ? Mamăăă, să vezi ce i-o fi pregătit. Nu-i de mirare că a dat-o pe spate, dacă i-au trebuit trei ore . Ia să vedem ce minune i-o fi gătit .
Sorin Bontea a pus la fiert carnea adusă personal de Madonna, dar a pregătit o garnitură deloc sofisticată. A gătit legume mexicane și le-a condimentat cu arome aduse tot de solistă.
Cum ar veni, un as al bucătăriei, Sorin Bontea, a fiert carnea adusă de Madonna, a gătit legume mexicane, le-a condimentat au arome aduse tot de solistă și a dat-o și pe spate ? Mai citesc odată, da, așa este. Mă rog, o fi obosit și Madonna, se dă pe spate pentru mai puțin decât o făcea pe vremea când era Like a Virgin, poate Guy Ritchie gătea oribil, poate Jesus Luz nu găsea legume mexicane, poate Brahim Zaibat era prea crud ca bucătar, dar totuși … Pui carnea adusă de doamnă la fiert trei ore, gătești legume mexicane și gata ? Aici e ceva greșit. Ori Sorin Bontea și-a bătut joc de meserie și-atunci colegul Scărlătescu ar trebui să-i dea cu tigaia în cap, ori autorul articolului și-a bătut joc de el și-atunci trebuie să-i dea cheful Bontea cu tigaia în cap. Ori au și Bontea și autorul dreptate și-atunci trebuie să-i dea cineva în cap Madonnei, s-o așeze la loc pe burtă.
Pentru orice eventualitate, eu mă duc să-mi iau o pungă cu legume mexicane. Poate vine Charlize Theron la vreo filmare prin România și să le am pregătite. Sunt sigur că are aceleași gusturi ca Madonna. Dovada ? Sean Penn.
Exceptional jurnalism! :))) M-a dat pe spate :))) E clar ca Madonna nuva vota cu Donald Trump, am auzit ca aluia nu-i plac legumele mexicane. Asa de rau ii cad la stomac incat a zis ca o sa faca un zid la granita cu Mexicul de n-o sa mai poata arunca aia nici macar ambalajele in curtea lui!
Păi nu e făcut deja gardul ?
Este dar se pare ca tot se pot scuipa boabe de porumb prin el … chiar cu seminte de jalapeno 🙂
…Deci,cine e Bontea?…cel din mijloc, adică de lângă Scărlătescu, sau cel de lângă cel din mijloc,dar nu de lângă Scărlătescu?…Și, în definitiv,cine e Bontea?…sau, e scris greșit și e Boncea…De Boncea știu , ar fi în stare s-o dea pe spate și pe Madonna…
Cristi tu ești și „chef” și sommelier. Dacă nici tu nu știi…L-aș întreba și eu pe Boncea, dar mi-e că nu-mi răspunde la telefon
Totusi trei ore sunt trei ore, logic. A scos capul in lume , bravo lui (pentru mine e fara conotatie am peste 30) dar totusi parca lipseste ceva. Sau nu.
E formă fără fond,deci lipsește fondul . Părerea mea !
Daca as lucra si eu pe lustre,le-as concepe, cum scriu astia articolele,iti dai seama ce lustre ar iesi,si nu vorbim de obscenitati,ci de lucruri obisnuite,daca fiecare si-ar face meseria….
TOATE titlurile ştirilor (din toate categoriile) sunt obscen de proaste (şi asta nu era valabil acum 30 de ani – este o obscenitate recentă). Redactorii lor nu sunt jurnalişti, nu răspund la cele 5 întrebări elementare pentru că, de multe ori, poate nu au nici clasele elementare şi mizează pe compulsivitatea obsesivă a degetului din mijloc al creierului care se ridică instant citindu-le şi dau clic. Pentru că acum, se pare că doar clicul (mai) contează. Şi arta de a asocia ”şocant” (şi toate sinonimele sale) cu orice formulare care obligă la clic ce nu are nimic de-a face cu realitatea ”ştirii”.